sorozat # film # könyv # színház

Legújabb testamentum (12) magyar feliratos előzetes

2017. január 03. 21:22 - gulyásmelinda

A Legújabb testamentum című luxemburgi-francia-belga film nem szokványos témához nyúl, Isten kispolgári létéhez. Miért történnek veled apró bosszantó dolgok, miért halad mindig gyorsabban a másik sor az élelmiszerboltban, miért esik le a lekváros kenyér a megkent oldalával? Na erre választ ad a revitczkys figurát hozó Isten, aki lányával és feleségével éldegél Brüsszelben, hol máshol. Ea a tízéves kislánya komolyan megkeveri apja szoftvert programját és a világot.

A film tele van váratlan és különleges poénnal, sodró lendülettel, és bizony senki sem tökéletes. Komolyan elgondolkodtat, mit tennél, ha tudnád, mennyi időd van még hátra?

Nagyon jó és élvezetes karaktereket talál a kislány barátainak, apostolainak. Bár nálam Catherine Deneuve ágyjelenete a gorillával kiverte a biztosítékot, de biztosan nem értettem meg az átvitt, szimbolikus jelentését ott a hálószobában.

Giccses végkifejlettel és sok-sok kavargó kérdéssel ballag hazafele a moziból, vagy dől hátra a fotelben a néző.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://agas-bogas.blog.hu/api/trackback/id/tr1712094971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása