sorozat # film # könyv # színház

Aranyélet II. - Hivatalos előzetes

2017. január 06. 20:59 - gulyásmelinda

Sorozatok sorozatban (spoiler)

Sohasem értettem azokat az embereket, akik életük folyását a sorozatok ritmusához igazítják. Hagyják magukat irányítani és hiszik, hogy ez csak az ő döntésük, bármikor kiszállhatnak a hullámvasútból.

Tévedés ne essék, kedvelem a sorozatokat, de mindig a saját tempómban követem. Vége már annak az időnek, amikor egyetlen kulturális alamizsna volt a Szomszédok, a Kórház a város szélén és más nyalánkságok. Másnap mindenki megbeszélte a munkahelyén vagy az iskolában mit mondott Lenke néni a közértben, vagy ismételte Csűrös Karola csacsiságait a szocialista erkölcsről. Ismerkedtünk Bajor Imi karakterének nemi hovatartozásával.

Nagyon örültem, amikor úttörőként egy hónapra úttörőtáborba küldtek, csak egy bánatom volt, lemaradok 4 keddi Onedin részről! Szombatonként a Petőfi Rádióban vártam a Daráló hangjátékában a nemrég elhunyt gyönyörű hangú Józsa Imre "Lekvár"-ját.

Ma már csak kapkodjuk a fejünket, mert zúdul ránk a sorozat-cunami. És jöttek végre a magyar folytatásosak is,Terápia, Társasjáték, Válótársak és a nagyszerű és népszerű Aranyélet. Ismeretlen színészek váltak ismertté és elismertté okkal és ok nélkül.

Nagy kedvencem lett az Aranyélet, de őszintén, nekem jobban bejött az első évad. A második valóban sokkal fordulatosabb és változatosabb, pörgősebb lett és pont ezért. A karakterek sokkal kidolgozottabbak voltak, mélyebben megismertük a cselekedetek mélyebb indítékait. Viszont annyira újszerű magyar adrenalint adott a második évad, így tudom, sokkal népszerűbb ez a folytatás. Megismertük Endrebá emberi arcát is, sajnáltam, hogy Evelint kiírták a történetből, Janka és Attila pedig nagyszerű páros. Korábbi énjük megformálói persze mai fejjel bénák, de hát akkor mindenki ilyen volt. Kis-Vidnyánszky frizuráját sokan kritizálják, én nem. Kissé erőltetett a Quimby koncertjelenet, de kiváló az időutazás egyik jelenetből a másikba. Erős kritika és tükör a mai társadalmunkra a zárójelenet, hát kérem, ez itt Magyarország 2017. Lehet, hogy csak nekem tetszik az intrója (Hollywood Hírügynökség)? Várjuk a folytatást!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://agas-bogas.blog.hu/api/trackback/id/tr6312105485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása