sorozat # film # könyv # színház

A Nagy Fal - új, magyar nyelvű előzetes

2017. január 22. 21:02 - gulyásmelinda

Puskaporos levegő

Ez a film nem az én műfajom, de mégsem rossz. Adott kettő plusz egy európai utazó, néhány ezer kínai névtelen harcos, és néhány millió szörnyecske, akiktől félni kellene, de ez még nekem sem sikerült. A cselekmény rém egyszerű, nem bontom ezt ki, de nem is ez az erőssége a filmnek. Látvány, technika, zene, nagyszerű dobosok, fantasztikus statiszták.

Matt Damon színészi játéka nem bontakozott ki annyira, mint íjásztudása, lehet jó mestere volt ebben valaki (Somogyban).

Úgy gondolom, a kínaiak mindig tudtak és tudnak valamit, mindig előttünk jártak legalább egy fél órával, de az is lehet, hogy pár száz évvel. A film mondanivalója számomra az olajozottan működő gépezet, a szervezettség, a rendszer, a pontos, mindenek feletti hatalmi rendszer, a tökéletes hangyaboly, a hatékony méhcsaládok univerzuma, alázat és bizalom a négyzeten.

Persze a liberálisok fogják a fejüket, hol vannak benne a színes egyéniségek, hol a szabadság, szerelem, de erre nincs idő. Sem a filmben, sem a korban.

 Mi európaiak csak ülünk a puskaporos hordón és beszívjuk a finom jó szmogot.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://agas-bogas.blog.hu/api/trackback/id/tr6012146329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása