sorozat # film # könyv # színház

Álmomban élek, ébren álmodom... - Testről és lélekről c. magyar film

2017. március 03. 19:50 - gulyásmelinda

Enyedi Ildikó Testről és lélekről című filmje kegyetlenül gyönyörű és gyönyörűen kegyetlen. Napokig a hatása alá kerülhetsz, ha nem vigyázol, csak figyelsz. Nincs benne semmi elvont, nem érthetetlen művészfilm, ahogy elsőre gondolná az ember.

Két teljesen különböző és különleges ember lassan bontakozó kapcsolata egy hús-vér munkahelyen. Minden adott arra, hogy ebből semmi se szülessen, itt aztán nem fog történni semmi.

Szerintem a legszebbek és legfontosabbak benne a hatalmas váltások. Álom és ébrenlét, vágóhíd és erdő, fiatal és öreg, szépség, szépnekazértnemmondhatóság, véresen (szó szerint) komolyság és közönséges poénkodás (fiatalnak nem mondható takarító néni álma), boldog szarvasok és halálraítélt marhák.

Amatőr főszereplővel, profi mellékszereplőkkel, és egy őzike(szarvas)szemű, csodaszép színésznővel keressük a választ a boldogságra, az életre. És iiigen!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://agas-bogas.blog.hu/api/trackback/id/tr4012310451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása