sorozat # film # könyv # színház

Drága Kincsem! - Kincsem magyar film

2017. március 19. 19:45 - gulyásmelinda

Hát akkor számoljunk együtt: 1 ló (1 szerelem), 2 óra, 3 milliárd jó magyar forint, 4 poén, 5let, na ez pont hiányzik. Őszintén drukkolok ennek a jó kis magyar "történelmi" kosztümös filmnek, jó lenne, ha sokan megnéznék. Célközönsége széleskörű, mindenki megérti, cselekménye egyetlen mondatban összefoglalható, ezt én nem teszem, megtették már mások máshol.

Szereplőgárdája kiváló, nagy nevek kis és még kisebb szerepekben, látványvilága miatt nem unalmas, cselekménye nem sok. Kár, hogy az első negyedóra után a néző pontosan sejti a film történetét, és sajnos nem is csalatkozik. Fordulatok, no azok nincsenek, poénok (na ez a 4 db) kissé erőltetettek és kínosak, egy magyar népmesében 15 perc alatt több izgalom és humor van.

Ennél már csak az operatőri munka kényelmesebb, igazán jóképű főszereplő többször lassítottan, nagy totálban, hiányos öltözetben, kútnál mosakodva, ágyból napkeltekor kikelve, mezőn lovagolva stb., de legviccesebb napszemüvegben, lazán igazítva, már csak a novemberi eső hiányzott és egy gitárszóló.

A gróf segítője, a családi barát Gyabronka József alakította figura talán 80 nap alatt meg tudná kerülni a Földet, legalábbis ebben a szerkóban. Gáspár Tibor, amilyen nagyszerű főszereplő az Anyám és más futóbolondok...-ban, na most olyan unalmasan gonosz, önhibáján kívül. Keresztes Tamás, a barátból ki tudja mikor vált ellenséggé, nem értjük.

A zárójelenet talán a legizgalmasabb, hősünk bebizonyítja érzelmei komolyságát, hevültségét (szó szerint), önzetlenségét, és a fizika és a gravitáció törvényeit megszegve életben marad, de szerzett sérülései nyomát nem törli le, mert jól állnak neki, így zombiként távozva jöhet a stáblista.

Herendi Gábor csinált egy jó filmet, ezt mondanám, ha nem tudnám mennyiből. De így még elképzelni is horror, milyen munkákat csinálnának ennyiből Hajdu Szabolcsék, Fekete Ibolyáék, Enyediék, és a sort még hosszasan sorolhatnám...

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://agas-bogas.blog.hu/api/trackback/id/tr4612351635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása