sorozat # film # könyv # színház

Öööö..izé...tessék?...mi van?...- A 83 és 3/4 éves Hendrik Groen titkos naplója

2017. május 04. 19:49 - gulyásmelinda

Kábé 30 év múlva, lehet húsz, így képzelem el aktív szókincsemet, lásd cím. Fontos, hogy készüljünk minden eshetőségre, aztán meg kellemesen csalódunk, ha nem így lesz. Mert így van ez megírva sokunk fejében, de tessék erre azért rácáfolni, ahogy az alábbiakban teszi az író.

Hát ez a könyv az öregekről szól, ahogy a szerző írja, a nyuggerekről. De mindenkinek! Kezdő nyugdíjasoknak és (zebrán lassan) haladóknak, pályakezdőknek és vén rókáknak. Rutinosan és őszintén, de legfőképpen viccesen írja le egy öregotthon mindennapjait.

Nem is gondolnád, kedves olvasó, mennyi vidám attrakció és vad akció van ebben a kötelező vakációban. Mert ott van a vásárlás, a kutyasétáltatás, meg a rokonok hétvégi látogatása, de a szomszéd hülyeségei, meg a királynő frizurája is. Persze, ha ez nem lenne elég izgalom, szigorúan titkos klubot alapítanak azok, akik még első ránézésre nem halottak és hallottak is valamit. Hogy feldobják hátralévő idejüket, trendi  programokat szerveznek maguknak, és szembejön a végzetes szerelem is, míg a halál, stroke, Alzheimer el nem választ.

Humoros, őszinte, lendületes és fájdalmas. Aki szerette a Százévest, az Analfabétát, és hasonló skandináv szösszeneteket (bár itt senkit nem gyilkolnak meg, de áldozatok azért rutinosan vannak), annak nagyon tetszeni fog a legújabbkori holland vén rekreáció.

De ki ölte meg a halakat az akváriumban?

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://agas-bogas.blog.hu/api/trackback/id/tr2712481445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása