sorozat # film # könyv # színház

Rajzfilm felnőtteknek - A vörös teknős

2017. május 11. 10:06 - gulyásmelinda

Ezt a filmet nem kell senkinek szinkronizálnia és színészek sincsenek benne. Mégsem szól a gyerekeknek, kimondottan komoly mondanivalója van, és el is gondolkodtat. Animációs film hatos karikával (haha), de szerintem jóval többnek kell lennie az embernek, hogy megértse. És mindenki mást és másképp fog megérteni belőle, attól függően mi érintette meg legjobban.

Kicsit próbára tett a mozi bennünket az elején, olyan érzés volt, mint amikor a rock-koncert elején végig kell hallgatni egy béna amatőr zenekart, hogy meghallgasd kedvencedet. Itt is át kellett vészelni egy kissé nagyon elvont elő-rajzfilmet, ami azért adott egy alaphangulatot a terem gyors elhagyására. De egy életünk, egy halálunk, jelentem, túléltük az előjátékot és a lyukas lovakat. De mégsem láttuk át őket.

Modern kori Robinson Crusoe-nak indulnak az események a fő filmben, de mégsem az lesz belőle. Hajótörés, sziget, magány, társ, blablabla, de nem követi a klasszikus sztorit.

Lesz belőle egy gyönyörűen rajzolt és színezett ember-mese, vagy valami teremtésmítosz, vagy valami igazi szerelem sztori. Lehet választani. Lesz belőle egy kalandfilm, vagy összetartozás-elválás dráma, vagy az élet nagy körforgása történet.

Talán mindegyik benne van és egyik sincs. Minden esetre magával ragadóan bájos, de keményen és reálisan tragikus is. Olyan anti-Disney film, minden fontos, ami a másikban nem, és minden lényegtelen, ami Miki egérben nagy hűhó. Szóval jó. Na.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://agas-bogas.blog.hu/api/trackback/id/tr3512497183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása