sorozat # film # könyv # színház

Nem rólunk szól - This is us (1.évad)

2017. május 15. 21:58 - gulyásmelinda

Ez a 2016-os amerikai sorozat első évada a trailer szerint az életről szól, miről másról, hát persze. Mondjuk, minden film az életről szól, annak valamilyen szegletéről vagy szegmenséről, hacsak nem a műanyagok 100 éven túli lebomlásáról, de végül is az is élet, csak szervetlen. Ezt a gondolatot nem csavarom tovább, úgy érzem, elkanyarodott a mai Amerikától (ami tiszta műanyag), és ami a helyszíne a sorozatnak.

Legalább három-négy idősíkban játszódik, össze-vissza váltogatva, de azért nem nehéz követni. Állandóan jönnek új információk, fordulatok, amik megmagyarázzák a jövőt, vagy értelmezik a múltat. Változatos, nagyon szeretni való karakterek, akik folyamatosan változnak és esendőek. Nincsenek hősök, mindenki hibázik és töpreng, aggódik, szenved, sír, megalázzák, kinevetik, átvágják és alakul. Nem tudjuk, ki a főszereplő, mert többen is vannak a fő nyomvonalon.

Ami nagyon tetszik benne, hogy rengeteg hétköznapi problémával foglalkozik, és nem mondja meg a tutit. Örökbefogadás, ikrek, féltékenység, elhízás, bőrszín, nemi hovatartozás, házasság, válás, gyerekek, rák, kábszer, talán ezek a főbb csapásirányok. Jó elmerülni az Államok nyugati partvidékének modern meséjében, jó látni mások hogyan csinálják, merthogy mi itthon nem így csináljuk, az ezer százalék. Ez nem rólunk szól, az biztos.

Mégis jó elmerülni benne, mert valahogy mindenki törekszik a jóra, és próbál kommunikálni ez ügyben. Mondjuk így kicsit utópia, mert a 13. rész felé tartva, még gonosz és rosszindulatú ember nem volt a vásznon. De lehet, nem minden az, ami annak látszik, és kiderülhet, hogy valaki sorozatgyilkos vagy milliárdos adócsaló, vagy ilyesmi.

Feliratosan nézve hasznos is annak, aki a mai angol szlenget meg akarja ismerni repülőjegy nélkül.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://agas-bogas.blog.hu/api/trackback/id/tr8912507555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása