sorozat # film # könyv # színház

Cukorszirup-Szerelmes Shakespeare

2017. június 26. 20:37 - gulyásmelinda

Nem tudom, ki emlékszik arra a kicsi műanyag flakonos citromos italporra, amit még gyerekkoromban kapni lehetett, és éppen belefért az üveg szájába egy gyerek kisujja, amivel kikapargatta az édes-savanyú maszlagot. Miután már nem érte el a maradék akkor már habzó port, na akkor szorult bele a nyelve. Szóval ez a fenséges gasztro-élmény ragadt meg a fejemben, miután megnéztem a Madách Színház Szerelmes Shakespeare című darabját.

Nagyon nehezen indultak el az események, nyilván alaposan be kellett mutatni a többszörösen fonák helyzeteket, hogy később megértse a néző a fejleményeket (megértette), és vegye a poénokat, azt a keveset (hmm, vette).

Tudom, nem én vagyok a Madách Színház célközönsége, és biztosan nagy siker lesz a darab, mert csupa bűbáj és romantika, fenséges díszlet és csodálatos ruhák, meg minden, de azért ez elég ragacsos.

Jó látni a győri Nagy Balázst a világot jelentő deszkákon, és édes a kutyus is, aki többször megjelenik a színen a királynő igényeit kielégítve. Vau.

A darab arra keresi a választ, vajon hogyan és miért így írta meg az író a tragikus sorsú szerelmesek történetét. Mennyi benne a saját élmény, vagy fantázia, vagy mi.

Amikor néhány évtizede megvettem a 128-as számú helyi kisboltban napközi után a vágyott kis italporomat, nagyon boldog voltam vele, anyám kevésbé, amikor hazaállítottam ragacsos ujjakkal és sárga foltos nyelvvel, körbetapogatva a kilincset és az egész konyhát. Finom-finom és látványos és ragacsos, de csak ennyi jutott az édességből. És Williamből.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://agas-bogas.blog.hu/api/trackback/id/tr9212622219

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása