sorozat # film # könyv # színház

Igyunk egy kortyot A lány a vonaton c. film előtt...

2017. augusztus 12. 20:48 - gulyásmelinda

Meg mertem volna esküdni a film megnézése után, hogy valami skandináv, vagy benelux történet ez, de kiderült, eredeti helyszíne a könyv szerint London, aztán a film szerint New York. Hideg táj, barna szövetkabátok, kevés ember, nyirkos erdő, néptelen utak, szőke nők, pontos vonatok, hogy a sötét és fontos alagútról ne is beszéljek.

A filmben két fontos tényező van, az egyik az előbb említett elővárosi vonat, amin a főszereplő utazik nap, mint nap, a másik az igen fontos eseményeket előmozdító folyadék, a szívószállal ellátott kirándulókulacsba töltött átlátszó ital, ami nem hákettőó, és legalább 40 fokos. Hogy melyik volt előbb, Rachel utazása a városba feleslegesen, mert már rég kirúgták a munkahelyéről, vagy a kulacs szopogatása, erre nem derül fény, ami ugye nem északi.

Szóval két szomszédos házban lakott és lakik három nő, egyik problémásabb, mint a másik. És ott a férfi, Tom (Justin Theorux),  aki mind a hármójuk nemcsak fantáziáját mozgatja meg, vagy korábban mozgatta meg, hol legálisan, hol nem, hol titokban, hol a zongorán. A filmben időben összevissza mozognak az események, nehezen követhető, de annyi bizonyossá vált számomra már az elején, hogy semmi sem az, aminek látszik, és akire mindenki gyanakszik, az nagy valószínűséggel ártatlan.

A sztori végig az alkoholproblémával küzdők életvitelét, párkapcsolatát, vízióit, emlékezetkieséseit, önbizalomvesztését, és a testi-lelki összeomlását, folyamatos megalkuvását és megalázottságát próbálja bemutatni, bár az így is nagyon szép színésznővel (Emily Blunt) kevésbé hiteles.

Amikor eltűnik az egyik fiatal nő, és minden gyanú a teljesen zavarosan viselkedő és folyamatos alkoholos befolyásoltság alatt álló főszereplőt terhel, akkor kinek kell hinni (itt az eredeti verzió a higgyünk vagy a higgyen a néző, de a helyesírása kissé bizonytalan volt, ezért átalakítottam - a szerk.), a kisírt szemű és zavarodott tekintetűnek, vagy a bájos mosolyú, példás életű, szépen vasalt ingű családapának. 

Kemény film, lágy dombok, erős italok, gyenge nők, törött tükrök, töretlen hitek, pontos vonatok és pontatlan szavak, élettelen testek és éles kések...

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://agas-bogas.blog.hu/api/trackback/id/tr6012742050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása