sorozat # film # könyv # színház

Amikor a pénz beszél és ugat... a Pappa Pia c. magyar filmről

2017. augusztus 16. 22:14 - gulyásmelinda

Hát én azért nagyon türelmes ember vagyok, remélem a környezetem is ezt gondolja rólam, de mégis ez az új film próbára tette az idegrendszeremet, pedig én igazán próbáltam figyelni és élvezni, de ez itt nem annyira sikerült. A néző komoly kínoknak van kitéve, nem tudja, most sírjon-e vagy nevessen.

Azt gondolom, hogy a producerek határozzák meg sajnos ezt a filmet, és kis hazánk nagy filmmogulja, az őszinte mosolyú fehérszakállas Mikulás, és bájos segítője, aki rögtön a film elején bemutatja a vízen száguldási tudományát, aminek ugyan semmi köze a filmhez. Ekkor bevillan Korda Gyuri, aki már önmaga paródiája, de azért sikerül csónakjáról lepottyantani az ő Klárikáját. Ez a nyitókép, és még mindig semmi köze a filmhez.

A történet egy mondatban elmesélhető, egy romkocsma körül forognak az események. Van a világcsavargó unoka (Szabó Kimmel Tamás), aki előkerül nyugatról és megtalálja a hasonló kvalitású nagypapiját (Nagy Feró), akik segítőikkel és közeli családtagjaikkal felveszik a harcot a főgonosz ellen (Stohl András), azaz különböző agyament koreográfiákkal eléneklik az elmúlt 20-30-40 év slágereit ez ügyben. Persze előkerül a szerelmi szál is (Ostorházi Bernadett) és minden jó, ha a vége jó.

Azt gondolom, nincs baj sem a műfajjal, sem a színészekkel,mert jól működtek eddig is a musicalok, amik letűnt idők korlenyomatai, és abban jók voltak, úgymint Csinibaba és társai, de a színészek se rosszak, ennyit tudtak kihozni a semmi szerepből. Ennél sokkal nagyobb a gond ezzel a filmmel, hogy nem szól semmiről, és nem tart sehova sem. Nincs mondanivalója, és sokkoló a hülyeség benne.

Nálam többször elérte a mélypontot a sztori, az egyik, amikor Feró-nagypapi énekli, menj, az úton menj tovább,  de akkor már rég tovább mentek, illetve Szabó-Kimmel homok a szélbenje. Valóban homok került a szélbe, és legalább egy kamionnyi a felvevőgépbe, és a filmcsinálók fejébe. A Reviczky szájába adott refrén számomra nyomdafestéket (ha valaki kinyomtatná a blogbejegyzést) és byte-okat sem tűr. Kovács Kati után szabadon, most kéne abbahagyni...

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://agas-bogas.blog.hu/api/trackback/id/tr512756248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása