sorozat # film # könyv # színház

Valami Amerika 3, valahol egy durva dimenzióban...

2018. február 18. 21:44 - gulyásmelinda

Az első rész újszerűségével, trendiségével bevitte a nézőket a moziba, majd a második rész színház a mozibanjával kicsit turbósította ezt. A harmadik részre tíz évet vártunk, de tíz percet sem kellett volna. A nyáron vetített Pappa pia gagyiságával és cukiságával művészfilmmé avanzsál a Valami Amerika 3 mellett.

A mai nagy magyar színészgeneráció színe-java felvonul a filmben, a korábbi Pindroch - Szabó Gy - Hujber alakította Várnai testvérek mellé érkeztek a nagy nevek is, Stohl, Scherer, Nagy Ervin, Pokorny, László Zsolt, Thuróczy. Biztos van az a pénz, amiért mindent meg lehet tenni, minden szerepet el lehet vállalni. Talán Tompos Kátya járt a legjobban, 2X3 perc szerepével. Szegény Terka néni forog a sírjában, na nem a hallucinogén sütiktől, hanem a börtönszappanok ipari mennyiségétől.

A történet egyszerű, na jó, még annál is egyszerűbb: hol a bélyeg? Kérdezhetnénk, milyen bélyeg, mert ezt senki sem tudja. A három szegénylegényt megint csőbe húzza a napszítta piros baseballsapkás Alex, és már a hűvösön is ücsörögnek. Ennyi röviden dióhéjban (babaszappanban) a sztori, és itt elszabadul a pokol. Kínosnál kínosabb poénok az elítéltek, a melegek, a kismama körül, sokszor inkább sírni volna kedve az embernek, főleg mikor a teltházas-popcornos moziban dőlnek a nevetéstől a többiek. Stohl András önmagát hozza, mikor szükségét végző elítéltként debütál a filmkockákon, és kérdően néz fel, ugye felismertek. Nyilvánvaló az is, hogy a börtönben a zuhanyzóból titkos kijárat vezet a civil életbe, és sok sokkoló-an jó választ kell adni a kérdésekre.Timi karaktere durvábban szőkenős lett, sokszor nemcsak ő, hanem a többiek is önmaguk paródiájává váltak. Különösen rossz szerepből és gagyi forgatókönyvből kiemelkedik Ónodi Eszter - Stohl András - Kovács Lehel profi alakítása.

Borzalmasan vicces próbál a film lenni, helyette inkább szánalmas és kínos, ennél már csak az üzenete bűnösen durva. A nőiség, az anyaság, az emberség, a becsületesség, a heteróság, a gondolkodásra való képesség bűnös dolog ebben a bűnös városban. Felelősek inkább a film készítői, félmillió magyar néző tőrbe csalásáért.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://agas-bogas.blog.hu/api/trackback/id/tr5613679710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása