sorozat # film # könyv # színház

Az erényes Gemstone-ék (sorozat) félrelépései

2019. október 27. 19:51 - gulyásmelinda

Ez a 9 részes sorozat nyáron kezdődött, nem sejtve semmit arról, mennyire aktuálisan szól egy szétesett éjszakáról, ami aztán tovább bonyolítja a cselekményt. Az HBO indította útra az amerikai vasárnapi egyházról szóló történetet, ami a  banális poénokkal és fordulatos cselekménnyel végig fogva tartja a nézőt. Nincs szó hitről és a világ teremtéséről, sem az erkölcsi normákról, még a biblia sem kerül elő, csak a magával ragadó prédikációkról, fülbemászó agyzsibbasztó dallamokról, de legfőképpen dollárokról és adományokról.

az_erenyes.jpg

Gemstone-ék családja egy tekintélyes apából és három felnőtt gyermekből áll, akik egytől egyig különlegesen infantilis személyiségek. Talán Eli Gemstone-ba, a családfőbe  (John Goodman) szorult néminemű koncepció, hiszen feleségével felépítette vallásos hétvégi légvárát, ahol ezrek és ezrek előtt prédikál meggyőzően, és erényesen. Aztán jönnek a szürke unalmas luxus hétköznapok magánrepülővel, kastélyokkal, birtokkal, kurvákkal és néminemű kokóval.

Ebben partnere legnagyobb fia, az idétlen pajeszos Elvis imitátor Jesse (Danny McBride),  akit otthon hűségesen vár porcelán felesége meg a három gyermeke. Judy ( Edi Patterson), aki szintén együgyü figura, vőlegényével egyetemben,  folyamatosan küzd testvéreivel úgy, ahogy a kiscsoportos óvodások a homokozóban a játékvödörért. A legkisebb fiú a legbénább frizurával Kelvin (Adam Devine), aki egy meleg tinédzsernek látszik, rábízva az ifjúság nevelését. Ez a három testvér a keresztény vasárnapi gyülekezet motorja, prédikációkkal és könnyes dallamokkal gyűjti szorgalmasan a dollármilliókat.

Nincs semmi gond addig, amíg nem készül egy titkos videófelvétel egy hétvégi erénytelen orgiáról, aztán persze zsarolásról, apró gázolásról, meg egy csipetnyi cserbenhagyásról. Feje tetejére áll a tökéletes egyház, a prófécia visszaüt, hatalmas kavarodás az isteni zsírosbödön körül. Felbukkan még néhány zseniálisan bunkócska szereplő, meg az egészet átlátó kamasz unoka. Jobbnál jobb poénokkal, sírva nevetve viszi végig a történet az eseményeket, míg helyére kerül az autóban a bólogató kutya helyett a darabokra tört porcelán Jézus.

A bénázó vígjáték műfajában a legjobb sorozat, újra és újra meglepett hétfőnként hülyeségeivel, nagyszerű történésekkel és parádés szereposztással. A végére ketten aláásnak a sztorinak, de ez legyen meglepetés. Ásó, arany és a magánrepülőgép feloldoz...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://agas-bogas.blog.hu/api/trackback/id/tr3115267308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása