sorozat # film # könyv # színház

Az utolsó szerb Horvátországban c. film az utolsó csepp vízért harcol...

2020. március 07. 20:52 - gulyásmelinda

Ez a horvát horror-vígjáték (2019) apokaliptikus jövőképet mutat be, amikor már kifogytak az ivóvízkészletek a Földön, már csak félliteres műanyagpalackban árulják azt, abból is a legfinomabbat, a horvát vizet. Összeülnek a nagyhatalmak képviselői valahol egy univerzumban, hogyan lehet a leggyorsabb úton megszerezni a legjobb forráshelyet. Leküldik a Földre egy képviselőjüket, mérgezze meg ezt a jelentéktelen és kimondhatatlan nevű országot minél előbb. Néhány csepp a vizes palackba és hamarosan százával futkároznak a horvát utcákon a zombik éhesen, hogy harapásukkal továbbadják honfitársaiknak a vírust.

022.jpg

Teljes a káosz az országban néhány óra múlva, így élő adásban élvezik a horror-mozit a legfensőbb szervek ott a magasban, ahol tényleg a madár se jár, csak a műholdak. Megáll az élet lenn, mégis vannak néhányan, akik még emberi formában vannak, vagy immunisak erre a vírusra. Így van ezzel a kőgazdag, piros sportkocsis fiatalember Mico (Kresimir Mikic), nyomában a tévésorozat-sztár szőke horvát szépséggel Franka Aniccel (Hristina Popovic), meg a guruló böröndös titkos ügynöknő (Tihana Lazovic) a félig zombi bőrfejű sráccal (Dado Dosic), akik menekülnek, bár nem tudják hova és miért.

A Drakula fogadóban köt ki a vegyes kis csapat, hogy néhány száz euróért szerb védelmet élvezzenek rövid ideig. A horvát színésznő mindenhol zajos sikert arat sorozatbéli szerepével, de senkinek nem árulja el mi lesz az ötödik részben. Sajnos a nagymama az előretolt helyőrségben egyszer csak elfogy.

Később ugyan rájönnek a dolgok nyitjára, mitől immunis néhány kedves szomszéd, mi az ellenszere a zombi veszedelemnek. Bár senki nem hisz nekik, a svédek rögtön lépnek, megcsapolják az első szembejövő szerb polgárt. Teljes a káosz a menekülttáborban, mindenki vérmérséklete és hovatartozása miatt kerül karanténba, ketrecbe, vagy sátorba. Fröccsen a vér, csúszik a pálinka, és lenyomnak néhány sorozatot a fegyverekből az elektromos határzár két oldalán. Érkezik az ejtőernyőkkel ledobott "Serbum", és az emberek elkezdenek máshogy gondolkodni.

Itt már csak az ember-bomba segíthet a nagyhatalmakon, amit bevetve elpusztul az ország. Vagy mégsem? Vérre menő izgalmakkal és nemzetiségi feszültségekkel teli sztori alaposan meglocsolva méregerős szerb pálinkával/gondolkodással, amikor a másodosztályú sorozat főszereplő nemzeti hőssé válik, előkerül a titokzatos Nagyúr is a sorozatból, hogy rendbe tegye a már nem létező országot.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://agas-bogas.blog.hu/api/trackback/id/tr3915509714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása