sorozat # film # könyv # színház

Bárkák vagyunk c. film angyala a nagyvárosi nyüzsgésben...

2020. május 15. 19:40 - gulyásmelinda

A Bárkák vagyunk (We Are Boats) című amerikai film 2018-ban készült, James Bird írta a forgatókönyvet és rendezte is. A történet első öt percében egy hidegvérű gyilkosság szemtanúi lehetünk, hogy aztán a fiatal áldozat további útjáról szóljon minden. Persze nem a temetési procedúra szervezése a téma, hanem egy kedves szellemi út szellemes fordulatokkal. Nagyon sokrétű a sztori, érdemes többször is megnézni, hogy összeérjenek a szálak és az ízek. Kicsit hajaz az 1990-es Ghostra témájában, de nincs annyira leöntve sziruppal, annál kalandosabb.

337510_1587977216_3946.jpg

A gyönyörű főszereplő Francesca (Angela Sarafyan) keresetkiegészítésként pénzért árulja bájait, hogy kislánya ne nélkülözzön, míg egy kedves arcú joviális öregúr, másodállásban pszichopata gyilkos karjaiba nem fut. Fröccsen a motel szobájában a vér, hogy a következő percben Francesca lelke és szelleme és a néző vérnyomása az egekben legyen. Itt a fiatal lány végig járja az önkénteskedés lépcsőfokait, hogy az Úr (Uzo Aduba, aki nő és színesbőrű) elé kerüljön állásinterjúra. Meggyőzi a nagyfőnököt, pont rá van szüksége, hogy a Földön szellemlényként teljesítse küldetését.

Elsőként egy fiatal férj (Jack Falahee) utolsó éjszakáját teszi feledhetetlenné, felhasználva tapasztalatait civil másodállásából, aztán a ledér fiatal özvegy (Gaia Weiss) lelkiismeret furdalását ápolgatja egy ideig, hogy visszarántsa a szakadék széléről. A buszon egy idős és köhögős férfit (Graham Greene) győz meg arról, hogy ma ne forduljon vissza, mert talán késő lesz. Aztán a férfiak fogadását erősíti meg, hogy kiderüljön kinek való a házasság. Sokáig nem derül ki, kinek látható a szellem Francesca, de ez is egy csavar a filmben, amiből elég sok van. A szálak egymás mellett futnak, látszólag semmi közük egymáshoz, aztán összeérnek, hogy végül egy csónakba kerüljenek néhányan.

A pultos lány (Adriana Mather) rutinosan beszélget a magányos öreg férfiakkal és az érdekes szimpatikus fiatalabbakkal is, hogy megismerhesse korábbi és leendő családtagjait. Izgalmas és mély beszélgetések néhány pohár whiskey fölött, egy gondosan becsomagolt születésnapi ajándék mellett. Vajon odaér-e az ajándék ahhoz, akinek szánták? Francesca szelleme megtesz minden tőle telhetőt, hogy küldetése után odaérhessen ahhoz, aki a legkedvesebb számára.

Útközben hajléktalanok sátrai közt keresi következő mentoráltját (Amanda Plummer), hogy elmondja neki, mennyire csodálja őt és milyen értékesnek tartja. Aztán megismerhetik egymást a testvérek a dobozban rejtőző fényképek alapján (Booboo Stewart), hogy a világbéke eljövetele nélkül minden happy legyen. Bár Francesca kislánya anya nélkül fog felnőni, de édesanyja szelleme ott üldögél majd minden este ágya mellett.

Fordulatos történet, igazán kiváló színészekkel, élhető történetekkel, angyalokkal, akik próbálnak vigyázni a földi halandókra, ami nem mindig sikerül. Ők nagyon igyekeznek, hisz korábban őértük is igyekeztek mások, és ez így megy körbe és körbe az idők végezetéig. Ez egy szellemes történet.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://agas-bogas.blog.hu/api/trackback/id/tr3415697650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása