sorozat # film # könyv # színház

Így vagy tökéletes

2021. szeptember 01. 17:56 - gulyásmelinda

Varsics Péter új magyar filmje egyszerre nagyszerű és egyszerű. Vagy indíthatnám úgy is a posztot, hogy van egy rossz hírem és egy jó, melyikkel kezdjem. A film a mai magyar romantikus komédia műfajában a közelmúltban látottakhoz képest jó. Sokkal jobb, mint a zenés Pappa Pia, az idétlen Kölcsönlakás, az unalmas Hab, az erőltetett Pesti balhé vagy a legújabb Becsúszó szerelem. Ez a jó hír. A rossz hír pedig, hogy nem sokkal.

igyvagytokeletes_1.jpg

A film első 10 percében kiderül az alapszituáció és a néző pontosan tudja, hogy mi fog történni, mi lesz a vége. A kedves és természetes fiatal lány össze fog jönni a morcos és idősebb férfival. Rájönnek, hogy nem is utálják annyira egymást, sok-sok leküzdendő akadály után egymáséi lesznek. Ha valaki ezt nem tartja unalmasnak, ebben a keretben gondolkodik, akkor jól fog szórakozni.

A történetben két író találkozik a liftben, a sikeres-közvetlen Tordai Kata (Béres Márta) és a sikertelen-nagyképű Somos András (Fekete Ernő). Utóbbi feltűnően lenézi a lányt és ennek hangot is ad, ugyanakkor önmagát isteníti és kiadatlan könyveit felvásárolja, hogy javuljon a statisztika. A könyvkiadó díjátadója után összemelegednek egy sikertelen kutyagumi akcióban, majd jön a nagy szerelmi válság-megcsalás sztori az elmaradhatatlan Lengyel Tamással és a dekoratív-legjobb barátnő Trokán Nórával.

Bekapcsolódik a bunkó macsó figura szerepében Thuróczy Szabolcs is, aki nélkül nincs magyar játékfilm, bár hármójuk szerepe a sztoriban háromszor 5 perc és semmit nem visz előbbre a cselekményben. A bimbózó szimpátiát vagy majdnem szerelmet nem segíti Dávid (Dér Zsolt) ötlete, használjuk ki a lány népszerűségét, lovagoljuk meg a helyzetet. 

A film jó pontja még néhány valóban vicces mondat inkább Kata szájából, de ezt elnyomja az idétlen kificamodott középső ujj esete, vagy a vastagbél tükrözés ízléstelen humorfaktora, amiben az egyik legjobb magyar színész aszisztál, Elek Ferenc, mert van az a pénz. Kedves meglepetés a kamaszlány szerepében Hais Dorottya, aki nem túljátszva önmagát, természetes.

A pár sok félreértés és múltbeli felidézés után romantikusan összejön, minden sablont felhasználva, szájbarágósan. Aranyköpések és Coelhoi magasságok után  Hegedűs D. Géza rosszindulatú kritikusa, annak mélabús törkölypálinkája zárja a történetet mindenféle tartalmas mondanivaló nélkül. Nagyon jó színészeket felvonultató közepes vígjáték megszokott elemekkel.

Kata szerepében az ismeretlen, tündéri Béres Márta, biztosan hallunk még róla, az Andrást alakító Fekete Ernő már kicsit sok és erőltetett, ez inkább a forgatókönyv hibája, Dér Zsolt és Hais Dorottya kimagaslik nyúlfarknyi szerepében, Ónodi Eszter sohasem rossz, Elek Ferenc szerepe megalázó, Hegedűs D. Gézáé pedig kibontatlan. Egy humorista (Dombóvári István) szerepeltetése a filmben már bevett szokássá vált, üde színfolt.

Ahogy a halvány almazöld, spagettipántos selyemruha elbírt volna egy melltartót, úgy a film is elbírt volna több eredeti ötletet, bátrabb megvalósítást, valódi humort.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://agas-bogas.blog.hu/api/trackback/id/tr5216677114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása